Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Talen

Bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland kun je maar liefst 15 verschillende talen volgen! Nederlands voor anderstaligen; Engels en andere Europese talen maar ook Japans, Chinees, Russisch etc. Onze ervaren en enthousiaste docenten brengen je de taal graag bij, of je nu beginner bent of (ver)gevorderd!

Onze ervaren en enthousiaste docenten staan voor je klaar om je de taal op professionele en leuke manier bij te brengen. Alle niveaus zijn beschikbaar, van First steps in Dutch en Nederlands 1, beide beginnerscursussen, tot het hoogste niveau Nederlands 5. Ook zijn er cursussen die zich specifiek richten op het spreken, cursussen ter voorbereiding op het Staatsexamen en een cursus Hulp bij inburgeringsexamen voor expats.

Lees meer

De afdeling Engels heeft een breed aanbod aan cursussen: algemene cursussen, spreekvaardigheid, zakelijk Engels en cursussen die voorbereiden op internationaal erkende certificaten (Cambridge). Alle cursussen worden in het Engels gegeven en zijn daarom geschikt voor zowel Nederlandse als niet-Nederlandse cursisten.

Lees meer

Bij Platform C kun je terecht voor cursussen op vijf niveaus, van beginner tot (ver)gevorderd. Er worden ook literatuur- en cultuurcursussen aangeboden om meer van 'Il Bel Paese' te leren en de taal te blijven oefenen en perfectioneren.

Lees meer

¡Hola! ¿Qué tal? Meer dan 500 miljoen wereldburgers spreken Spaans, uiteraard in Spanje maar ook in Zuid- en delen van Noord-Amerika. Een goede reden om Spaans te leren! ¡Nos vemos!

Lees meer

Portugees wordt gesproken door zo'n 250 miljoen mensen wereldwijd. Het is een taal van dichters en zangers. In de cursussen Portugees bij Platform C wordt een communicatieve methode gebruikt waarmee je vanaf het begin zelf eenvoudige, bruikbare zinnen leert formuleren.

Lees meer

In de cursussen Frans ligt de nadruk op het leren spreken en luisteren maar ook is er ruim aandacht voor lezen, schrijven en grammatica. Voor cursisten die niveau 5 hebben bereikt zijn er de cursussen conversation intermédiaire of avancé. Nieuw in het aanbod Frans: de Leesclub! voor cursisten met minimaal niveau A2.

Lees meer

Ervaar hoe leuk het is om 'over de grens' te praten en begin bij de buren! Onze cursussen Duits zijn geschikt voor een breed publiek. Er wordt lesgegeven op niveau A1 t/m C1.

Lees meer

Tijdens de cursussen Deens zul je erachter komen dat de uitspraak vaak anders is dan je zou verwachten wanneer je een geschreven tekst ziet. Zo spreek je het populaire Deense woord voor gezelligheid 'hygge' uit als huuke (met zachte k). De cursussen bij Platform C worden gegeven op 3 niveaus.

Lees meer

Polen staat bekend om zijn fraaie oude steden en nationale parken. Reden voor veel mensen om er op vakantie te gaan en de taal te willen leren. Een reden kan natuurlijk ook zijn het hebben van een Poolse partner en schoonfamilie in Polen.

Lees meer

Привет! Как дела? – Ziet dit eruit als abracadabra? Na je eerste lessen Russisch niet meer! Het Russisch staat bekend als één van de moeilijkste talen ter wereld. Helaas valt deze bewering niet te ontkrachten, maar met deze cursus leer je het Cyrillische alfabet en krijg je beetje bij beetje meer inzicht in de grammatica en het vocabulaire van de taal.

Lees meer

Er is een toenemende belangstelling voor de Japanse taal. Voor Japanse taalcursussen op verschillende niveaus kun je prima terecht bij Platform C. Wij heten je van harte welkom! ようこそ!

Lees meer

China is één van de vroegste centra van beschaving en een wereldmacht. Er worden wel honderden talen gesproken. De meeste daarvan zijn streektalen (fangyan). Bij Platform C leer je het Putonghua. Dit is het Algemeen Beschaafd Chinees ofwel Standaard-Mandarijn.

Lees meer

Bahasa Indonesia is de officiële taal van Indonesië. In de cursussen Bahasa Indonesia bij Platform C maak je kennis met het moderne Indonesisch.

Lees meer

Om de Arabische taal vanaf de basis te leren, begin je met het Arabisch alfabet. In deze cursus worden de schrijfwijze en uitspraak van de letters behandeld. Heb je het alfabet onder de knie dan kun je verder met de cursus Arabisch voor beginners.

Lees meer