Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen

Blaas ensembles

Blaas ensembles

Hieronder vind je meer informatie over de blaasensembles van Platform C. Volg je instrumentale lessen bij Platform C? Dan is deelname aan de ensembles gratis. Je docent nodigt je hiervoor uit en kijkt wat het beste bij je past. Volg je nog geen les? Je kunt je hier aanmelden. Definitieve plaatsing volg in overleg met de docent. Voor deelname wordt dan een vergoeding gevraagd.

Tegenwind
Al na één jaar les op dwarsfluit, klarinet, saxofoon of trompet kun je meespelen in Tegenwind. Op maat geschreven arrangementen van vooral populaire melodieën zorgen ervoor dat iedereen zijn of haar partijtje mee kan blazen. O.l.v. Pieter Slijkoord.

The Music Storm
The Music Storm is een ensemble van dwarsfluiten met pianobegeleiding. Je speelt arrangementen in diverse stijlen: van klassiek tot klezmer, van populair tot filmtunes. Je ontwikkelt vaardigheden om goed samen te spelen en je spel te verfijnen op punten als dynamiek en intonatie. O.l.v. Oeds van Middelkoop.

Fluitastisch
Je wordt lid van de familie Fluitastisch als je ruime ervaring hebt met fluitspelen. Het fantastische zit in de kans die je hier krijgt om kennis te maken met verschillende andere instrumenten van de fluitfamilie: piccolo, altfluit, basfluit en – jawel – contrabas. O.l.v Frieda Jacobowitz.

James Pink & the Panther Bond
Als je na een carrière in Tegenwind de smaak flink te pakken hebt en je met klarinet of saxofoon door wilt schakelen in de pop, dan is het James Pink & the Panther Bond de volgende stap. Het ensemble treedt regelmatig op tijdens voorspeelavonden en popavonden. Oefen goed, vooral op je handtekening. O.l.v. Wouter Wierda (alleen toegankelijk voor leerlingen van Platform C).