Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen

Solfège en algemene muziekleer

Solfège en algemene muziekleer

Een nuttige aanvulling op je muziekkennis | 8 - 21 jaar

Hou je echt van muziek maken, wil je er nog meer plezier aan beleven en wil je er later misschien wel je vak van maken? Dan is deze cursus zeker aan te raden. De kennis en de vaardigheden die je hier opdoet, zijn een waardevolle aanvulling.

Solfège is een manier om het muzikale gehoor te trainen. Op gehoor leer je melodieën, intervallen (de afstand tussen tonen), ritmes en akkoorden te herkennen en te benoemen. Onderdeel van de cursus is het maken van muzikale dictees en het zingen van intervallen. In de praktijk is dit handig als je iets hoort wat je raakt: hé, waanzinnig, hoe hebben ze dat gedaan? Daar kun jij dan een vinger achter krijgen. Algemene Muziekleer geeft je kennis van de soorten intervallen, akkoorden en ritmes, en een stukje geschiedenis. Ook leer je zelf een compositie op papier te zetten.

Nadat je aanmelding is afgerond, neemt de docent contact op over de lesdag en –tijd. De indeling vindt plaats op basis van gelijke leeftijd en gelijk niveau. Soms is de belangstelling zo groot dat wij helaas met een wachtlijst moeten werken. Deze cursus begint na de zomervakantie.

Solfège en algemene muziekleer
Cursuscode: 5266-6
2 september 2019
39 lessen
Oeds van Middelkoop
nvt (nvt)
Aanmelden
Solfège en algemene muziekleer
Cursuscode: 5266-2