Toneelles | Platform-C
Platform-C

Bestellijst

Geen bestellingen

Toneelles

Toneelles

Helaas zien wij ons genoodzaakt om met ingang van het nieuwe seizoen de musical- en toneellessen voor onbepaalde tijd op te schorten. De onzekerheden en protocollen rond corona en de daaruit voortvloeiende 1,5 meter samenleving maakt dat wij in onze ogen geen kwalitatief musical/toneel onderwijs kunnen bieden en garanderen: onderwijs waarmee recht wordt gedaan aan het niveau van onderwijs en productie binnen deze afdeling.

Wij hopen op je begrip en nodigen je desondanks tóch uit om in te schrijven. Zodra de situatie het toelaat, zullen wij ons onderwijs binnen deze mooie discipline hervatten, mogelijk in de loop van komend seizoen. Daar zullen wij je te zijner tijd uiteraard graag over berichten.

Hoe speel je een dramatische scène, wat is het geheim van komedie? Je leert het hier! | 9 - 12 jaar

Op het toneel wordt drama gemaakt. Dat doe je om mensen in de zaal mee te nemen in een verhaal. Vondel, een beroemde toneelschrijver, schreef bij de opening van de oudste schouwburg in Amsterdam: 'De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel'. Dat geldt nog steeds. Je maakt kennis met de grondbeginselen van drama om je rol op het toneel te kunnen spelen. Houding, stemgebruik, inleving, emoties en voordracht komen aan bod. Mensen uit het vak helpen je met teksttoneel en improvisatie. Hoe speel je een dramatische scène, wat is het geheim van komedie? Na deze cursus weet je het.

Hou je naast acteren ook van zingen en dansen? Kijk dan eens bij de cursus Musical.

Aanmelden nieuwsbrief
* Verplicht