Volksuniversiteit Amstelland

Bestellijst

Geen bestellingen

Creatieve cursussen

Creatieve cursussen

Ontdek je verborgen talenten en verleg je creatieve grenzen bij Platform C!

Wij bieden een scala aan creatieve cursussen: van tekenen en schilderen tot beeldhouwen, sieraden maken en naaiatelier tot korte cursussen en workshops haken, breien, punch needling en origami. Alle cursussen zijn geschikt voor zowel Nederlandse als niet-Nederlandse cursisten. Er zijn ook creatieve cursussen voor getalenteerde kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per cursusjaar zijn er drie opstartmomenten te weten september, januari en april/mei.

Wij werken bij Platform C uitsluitend met professionele docenten die veelal ook werkzaam zijn als kunstenaar en een eigen atelier hebben en regelmatig exposeren in bijvoorbeeld het Cobra museum voor Moderne Kunst of het Museum Jan van der Togt.

Zaterdag 31 augustus 2019 is er Open Dag van 13.00-16.00 uur. Deze middag kun je kennismaken met de docenten, deelnemen aan een workshop of kijken naar de expositie!

Platform C heeft een uitgebreid aanbod aan teken- en schildercursussen gegeven door verschillende docenten die tevens als professioneel kunstenaar werkzaam zijn. Er heerst een ontspannen sfeer tijdens de lessen die worden gegeven in het goed uitgeruste creativiteitslokaal.

Lees meer

Op woensdagochtend en -middag wordt er in het professioneel uitgeruste creativiteitslokaal van Platform C gebeiteld en gehamerd tijdens de cursussen beeldhouwen in steen. De cursussen worden gegeven door kunstenares en ervaren beeldhouwster Stephanie Rhode. Zij legt uit, begeleidt en brengt de cursisten graag de fijne kneepjes van het beeldhouw-vak bij.

Lees meer

Sinds afgelopen seizoen is het aanbod Creativiteit uitgebreid met een naaiatelier en een atelier ambachtelijk sieraden maken. Nieuw dit seizoen zijn de creatieve korte cursussen en workshops haken, breien, punch needling en origami. Helemaal hot en happening!

Lees meer

Platform C heeft een ruime keuze aan fotografie cursussen! Tijdens de Basiscursus leer je hoe je je camera half automatisch instelt en krijg je meer grip op de creatieve mogelijkheden die je camera biedt. In de Vervolgcursus leer je hoe je de camera helemaal handmatig instelt en werk je o.a. aan je eigen fotoproject. In de Photoshopcursus leer je je foto mooi na te bewerken met behulp van lagen. Voel je meer voor een eenmalige workshop? Dat kan! Wij bieden een Basisworkshop, een workshop Lightroom classic en een workshop Fotograferen met je smartphone.

Lees meer

Heb je altijd al willen schrijven? Neem dan nu de stap en schrijf in voor één van de schrijfcursussen bij Platform C. Wilma van den Akker ofwel mevrouw SchrijfTaal (www.schrijftaal.org) leert je waar je je inspiratie vandaan kunt halen, ze geeft gevarieerde schrijfopdrachten en helpt je bij het ontwikkelen van je eigen schrijfstijl.

 

Lees meer

Platform C beschikt over een grote keuken met meerdere kookunits en voorzien van kookgerei. Wij bieden een zeer gevarieerd kookprogramma met komend seizoen onder andere: Koken met chocolade!, Kies je Quiche, Duo koken (ouder en kind) en voor de gezonde levensstijl Sweet energy (snoepen zonder stout te zijn) en Optimistisch Veganistisch.

Lees meer